Login

Vul in het onderstaande formulier uw email en wachtwoord in om in te loggen. Bent u nog geen lid van MV Valuas, meld u dan eerst aan!

Nieuws

Oud-leden gezocht voor miniconcert 100 jaar Patronaat (Ut Tref)

Ben je ooit musicerend lid geweest van Stella Duce, Majorette Drum- en Brassband Venlo (MDB Venlo) of Muziekvereniging Valuas? En vind je het leuk nog eens die sfeer te proeven en mee te doen? Dan krijg je nu de kans om mee te spelen met de muziek van vroeger!

De partijen (afgestemd op je niveau) krijg je van tevoren thuisgestuurd. En je krijgt van ons als het nodig is een instrument te leen. 

Er wordt tijdens twee repetities voorafgaand aan 22 oktober samen met de huidige muzikanten van MV Valuas geoefend. Zorg dat je in ieder geval bij één repetitie aanwezig bent.
* Brassband: vrijdag 14 oktober en vrijdag 21 oktober van 19:30 uur tot 21:45 uur
* Percussiongroep: maandag 10 oktober en maandag 17 oktober van 20:00 uur tot 21:30 uur

Geïnteresseerde koperblazers kunnen zich via de mail aanmelden bij Ramon de Brouwer via brassband@mvvaluas.nl. Een appje sturen of bellen mag ook: 0683945614. Geïnteresseerde slagwerkers kunnen terecht bij Luuk Titulaer via percussion@mvvaluas.nl. Meld je uiterlijk zaterdag 8 oktober aan! Dan kunnen we tijdig zorgen voor partijen en eventueel een instrument.

Na aanmelding krijg je meer praktische informatie, zoals het afstemmen van je niveau en het doorsturen van de partijen. Ook kun je natuurlijk eerst op afspraak eens binnenlopen of kom naar de eerstvolgende open repetitie (brassband op vrijdag 7 oktober, percussiongroep op maandag 3 oktober).

Als je nog andere oud-leden kent die dit leuk gaan vinden, stuur dit bericht dan gerust door. Het zou super zijn om zoveel mogelijk oud-leden terug te zien bij ons concert en daarna gezellig bij te praten met (oud-)leden die je misschien al heel lang niet meer hebt gezien. Hoe leuk is dat?!

Geplaatst op maandag 19 september 2022 door PR-commissie

MV Valuas Xperience FILM Part II

Over een kleine maand is het dan eindelijk tijd voor onze MV Valuas Xperience "FILM part II"! Nadat we dit concert vanwege de coronalockdown in december moesten uitstellen, kunnen we nu weer bezoekers verwelkomen in Domani. Op zondag 3 juli om 15:00 uur zal Domani ondergedompeld worden in de wereld van film en filmmuziek. Daar wil je als filmmuziekliefhebber zeker bij zijn.

De brassband en percussiongroep nemen je mee naar het wilde westen, gaan op avontuur door een attractiepark vol dinosaurussen, drinken een 'shaken, not stirred'-drankje met James Bond en worden achtervolgd door de maffia. De presentatie is deze middag in handen van Mat van Rhee.

Kaarten zijn verkrijgbaar via https://mvvaluas.nl/kaarten. Daarnaast zijn ze te koop bij Ut Tref en Primera Sinselveld in Venlo-Zuid. Ze kosten in de voorverkoop € 15,- incl. consumptie (kinderen 6 t/m 16 jaar € 5,-). Aan de dagkassa kosten kaarten € 17,50.

Geplaatst op maandag 06 juni 2022 door PR-commissie

Open repetities

Vanaf mei is bij ons iedere eerste repetitie van de maand een open repetitie. Hier kun je instrumenten uitproberen, praten met onze muzikanten en kijken hoe onze repetities eraan toe gaan.

Percussiongroep

Bij de percussiongroep kun je op de eerste maandag van de maand terecht voor de open repetitie. Er is een inloop vanaf 19:30 uur, de repetitie start om 20:00 uur.

Brassband

Bij de brassband kun je op de eerste vrijdag van de maand terecht voor de open repetitie. Er is een inloop vanaf 19:00 uur, de repetitie start om 19:30 uur.

Geplaatst op woensdag 04 mei 2022 door PR-commissie

MV Valuas Xperience uitgesteld

Opgelet! De MV Valuas Xperience "FILM part II" wordt uitgesteld. Ondanks dat het voorlopig volgens de richtlijnen van de overheid nog zou mogen, nemen wij als muziekvereniging onze verantwoordelijkheid en hebben wij besloten om het concert uit te stellen tot het voorjaar van 2022. We hopen jullie dan wel te kunnen ontvangen in Domani voor een prachtig concert. De exacte datum wordt nog vastgesteld en zullen wij met jullie delen zodra deze bekend is.

Mocht je al entreekaarten hebben besteld, dan ontvang je van ons een e-mail met meer info.

Wij hopen iedereen hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Blijf gezond!

Geplaatst op maandag 22 november 2021 door Concertcommissie

Projectmuzikanten gezocht!

Lijkt het je iets om voor drie maanden bij een brassband of percussiongroep mee te repeteren en dat af te sluiten met een optreden? Lees dan verder!

Op zondag 12 december vindt al weer onze derde MV Valuas Xperience in Domani plaats. Deze staat geheel in het teken van filmmuziek, maar gaat verder dan dat. Het publiek zal de filmmuziek ook echt ervaren.

Jij kunt erbij zijn en meespelen! Koperblazers (zoals bijvoorbeeld cornettist/trompettist, bariton of bas) en slagwerkers die zin hebben in een project van drie maanden, kunnen namelijk kosteloos aan de Xperience meedoen. Vanaf 6 september kun je iedere maandag (20.00-21.30 uur) met de percussiongroep mee repeteren, of vanaf 10 september iedere vrijdag (19.30-21.45 uur) met de brassband. Ons repetitielokaal is in Venlo-Zuid (boven Feestzaal Ut Tref in de Hendrikxstraat).

Een instrument lenen is mogelijk! Geïnteresseerde koperblazers en slagwerkers kunnen mailen naar onze voorzitter, Twan Beurskens, via voorzitter@mvvaluas.nl. Een appje sturen of bellen mag ook: 06 53659281. Dan krijg je meer praktische informatie, zoals het afstemmen van je speelniveau en het doorsturen van partituren. Ook kun je natuurlijk eerst op afspraak eens binnenlopen. Voor een impressie, zie verder op deze website.

Als je nog andere koperblazers of slagwerkers kent die het leuk gaan vinden om drie maanden aan dit filmmuziekproject mee te werken, stuur dit bericht dan gerust door!

Geplaatst op zaterdag 17 juli 2021 door PR-commissie

Limburgs Kampioen

Onlangs namen Ruben en Owen deel aan het online solistenconcours regio Noord van de LBT. Dankzij hun prestaties (eerste en eerste) mochten zij door naar de Limburgse Kampioenschappen. Deze vonden online plaats, maar vanochtend mochten ze live de prijzen in ontvangst nemen.

Ruben speelde "Funkstudies" (R. Lathem) op drumset in de 1e divisie en behaalde daarmee 88 punten. Dat was goed voor de winst in zijn divisie. Hij mag zich dan ook Limburgs Kampioen in de 1e divisie drumset noemen!!

Owen behaalde 86,5 punten op kleine trom in de jeugddivisie met zijn vertolking van "Razzo" (F. Cherini). Hij werd daarmee vijfde.

Gefeliciteerd met deze mooie prestaties allebei!!!

Geplaatst op zondag 04 juli 2021 door PR-commissie

Winst op solistenconcours

Maandag 31 mei mochten Ruben en Owen hun prijzen in ontvangst nemen die ze onlangs op het online solistenconcours regio Noord van de LBT wonnen. Beiden hebben hier uitmuntend gepresteerd!!

Owen behaalde 86 punten op kleine trom in de jeugddivisie met zijn vertolking van "Razzo" (F. Cherini). Hij werd daarmee gedeeld eerste in een rijk bezet deelnemersveld in de jeugddivisie van maar liefst 25 slagwerkers.

Ruben speelde "Funkstudies" (R. Lathem) op drumset in de 1e divisie en behaalde daarmee 88 punten. Dat was goed voor de winst in zijn divisie, maar hij behaalde tevens de hoogste score van alle deelnemers aan het solistenconcours regio Noord . Hij mag zich dan ook winnaar van dit concours noemen en mocht daarvoor gisteren naast een medaille ook een beker in ontvangst nemen.

Gefeliciteerd met deze mooie prestaties allebei!!!

In de volgende compilatie van het solistenconcours kunnen jullie fragmenten van het werk van Owen en Ruben bekijken (vanaf 12:14): https://youtu.be/9rqcAxbVnaM.

Geplaatst op dinsdag 01 juni 2021 door PR-commissie

Geslaagd!

Vrijdag 6 november stond het A&B-examen van Owen op kleine trom gepland. Eigenlijk zou Owen al in april examen hebben gedaan, maar corona gooide roet in het eten. Gelukkig kon het dit keer na maanden extra oefenen dan toch doorgaan. Omdat Ut Tref gesloten is, mocht Owen zijn examen namelijk in het walhalla van Sjaak doen. Met hele goede cijfers voor zowel theorie als praktijk is Owen geslaagd!! Van harte gefeliciteerd!

Geplaatst op zondag 08 november 2020 door PR-commissie

Speculaasactie 2020

Lieve inwoners van Venlo-Zuid en uiteraard ook ver daarbuiten,

U bent van ons gewend dat we jaarlijks begin november langs de deur komen met overheerlijke speculaas van Bekkerie Ut Bruedje. Helaas is dit i.v.m. de coronamaatregelen dit jaar niet te organiseren en pakken we het anders aan.

Draagt u ons een warm hart toe en wilt u ons dit jaar steunen, dan kunt u deze heerlijke speculaas op zaterdag 7 november tussen 10.00 en 16.30 uur kopen bij één van onze kramen op het Winkelplein in Venlo-Zuid of bestel ze via één van onze leden. Ook kunt u via deze website de speculaas online bestellen. Klik hiervoor op het tabblad "Speculaasactie". Wij zullen dan zorgen dat uw bestelling op vrijdag 13 november (19.00-20.00 uur) of zaterdag 14 november (11.00-13.00 uur) voor u klaarstaat. Uw bestelling is af te halen bij Ut Tref, Hendrikxstraat 17, Venlo-Zuid.

De speculaas kost 3 euro per pakje van 10 speculaaspoppen. Wij vragen u vriendelijk om contant, liefst gepast, te betalen. Pinnen is helaas niet mogelijk. Vanzelfsprekend nemen wij alle geldende coronamaatregelen in acht.

Geplaatst op zaterdag 24 oktober 2020 door Activiteitencommissie

Winnaar zonnebloemchallenge

Op 1 september was het tijd om de eindstand van de zonnebloemenchallenge op te maken. Vele zonnebloemen hebben door slakken, luizen, ouderdom of noodweer de eindstreep niet gehaald, maar gelukkig bleven er nog genoeg over. De drie grootste zonnebloemen zijn nagemeten door een heuse jury (=Twan en Annejelle) en uiteindelijk bleef er één winnaar over... Met een zonnebloem van liefst 3,53 meter heeft Hay gewonnen! Proficiat!! Hay mocht een zonnebloemenpakket in ontvangst nemen, bestaande uit zonnebloemen, zonnebloempitten, chocolaatjes in de vorm van een zonnebloem, een kaartje met zonnebloemen erop en een ijsbon van Clevers.

Geplaatst op dinsdag 15 september 2020 door PR-commissie

Repetities weer gestart

Na een stilte van bijna een half jaar klinkt er inmiddels weer muziek in de Valuaszaal! Na de verbouwing van Ut Tref en met een goedgekeurd protocol konden begin augustus de repetities weer hervat worden. De percussiongroep had weinig vakantiegangers en maakte van de gelegenheid gebruik om meteen aan de slag te gaan. Na de zomervakantie is ook de brassband weer gestart. Na zo'n lange tijd was het natuurlijk fantastisch om eindelijk weer eens samen muziek te kunnen maken en live (op 1,5 meter afstand weliswaar) bij te kunnen kletsen. Alle activiteiten die dit jaar gepland stonden zijn helaas afgelast, omdat deze met de huidige beperkingen niet mogelijk bleken. Op de achtergrond wordt nu hard nagedacht hoe het muzikale programma de komende tijd kan worden ingevuld. Wij houden jullie op de hoogte!

Geplaatst op zondag 13 september 2020 door PR-commissie

Marjolein van den Hombergh en Mat van Rhee op MV Valuas Xperience FILM

Zondag 24 november vindt de tweede MV Valuas Xperience plaats: FILM! Wij zijn verheugd jullie te kunnen vertellen dat Marjolein van den Hombergh en Mat van Rhee de Xperience komen ondersteunen.

Marjolein is een jong Venloos talent op piano. Zij zal gedurende de middag zowel solo als samen met de brassband enkele prachtige soundtracks vertolken. Denk bijvoorbeeld aan Forrest Gump.

Mat van Rhee, bij velen bekend als radioverslaggever van VVV, tekent voor de presentatie van de Xperience en zal jullie gedurende de middag van alles bijbrengen over filmmuziek.

Geplaatst op dinsdag 01 oktober 2019 door PR-commissie

Go Nuts 2.0 voor projectmuzikanten

Houd je van filmmuziek? Ben je een koperblazer of slagwerker? Dan is dit hét project voor jou!

Na het succes van de Play-in “Go Nuts With Brass!” wordt hier een vervolg aan gegeven in de vorm van “Go Nuts 2.0”. Als koperblazer of slagwerker kun je drie maanden gratis op projectbasis meespelen met onze brassband of percussiongroep. Samen met onze leden werk je naar een muzikaal hoogtepunt op zondag 24 november in Domani. Dan vindt namelijk de tweede MV Valuas Xperience plaats: FILM. Deze draait uiteraard om filmmuziek, maar gaat verder dan dat. Het publiek kijkt hierna nooit meer hetzelfde naar een film.

Vanaf 30 augustus kun je iedere vrijdag (19.30-21.45 uur) met de brassband mee repeteren, of vanaf 2 september iedere maandag (20.00-21.30 uur) met de percussiongroep. Een instrument lenen is mogelijk! Geïnteresseerde koperblazers en slagwerkers kunnen mailen naar brassband@mvvaluas.nl (Annejelle Maas) of percussion@mvvaluas.nl (Richard Burhenne).

Geplaatst op woensdag 21 augustus 2019 door PR-commissie

Vooraankondiging MV Valuas Xperience FILM

MV VALUAS XPERIENCE "FILM"

Wie ons in de zomervakantie via de sociale media heeft gevolgd, heeft wellicht het thema al kunnen ontrafelen. Wij presenteren jullie met trots onze tweede MV Valuas Xperience: FILM! Deze staat uiteraard geheel in het teken van filmmuziek, maar gaat verder dan dat. Na deze Xperience kijk je nooit meer hetzelfde naar een film. De komende weken zullen we jullie regelmatig voorzien van updates, maar schrijf gerust alvast de datum etc. in je agenda, want dit wil je niet missen! Houd ons in de gaten voor onder meer de start van de kaartverkoop en de bekendmaking van anderen die zullen meewerken aan FILM.

FILM vindt plaats op zondag 24 november om 15.00 uur in Domani, Venlo. In de voorverkoop gaan de kaarten € 13,50 kosten (kinderen 6t/m 16 jaar € 5,-; t/m 5 jaar gratis), aan de dagkassa betaal je € 15,-.

Geplaatst op zondag 18 augustus 2019 door PR-commissie

Eerste Play-in "Go Nuts with Brass!" geslaagd

De eerste Play-in van MV Valuas op zaterdag 29 juni was een succes. Met de titel Go Nuts with Brass! deed het voor de 15 deelnemers zijn naam eer aan. In de ochtend was er een theoretische workshop, waarna de deelnemers onder begeleiding van twee dirigenten aan de slag gingen met de repetities. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk concert met Brassband Merum.

Het was een inspirerende dag, met name de workshops werden als leerzaam ervaren en op een leuke manier gebracht door de workshopleider. Het feit dat Theo Wolters, zelf ook trompettist, sommige delen voor kon spelen werd gewaardeerd. Verder werd door de deelnemers een echt familiegevoel ervaren. Hoewel de meesten elkaar niet kenden, voelde de gezamelijke lunch als een grote familie. Zoiets zou eigenlijk voor alle leden van een muziekvereniging jaarlijks op het programma moeten staan, aldus een van de deelnemers. Knap ook om met zo’n relatief korte repetitietijd toch een mooi concert neer te zetten. Dankzij de deelnemers was het voor ons een geweldige afsluiting van het seizoen.

Natuurlijk ook enkele puntjes ter verbetering: het oefenboekje was alleen voor klein koper, dit wordt de volgende keer uitgebreid. En het andere minpunt was de extreem warme zomerdag. Tja, volgende keer zorgen we voor betere weersverwachtingen :)

Een versie 2.0 is inmiddels gelanceerd: we bieden de mogelijkheid om aan onze jaarlijkse MV Valuas Xperience deel te nemen, waarbij je van tevoren drie maanden met ons mee repeteert. Zo kun je pas echt ervaren hoe het is om in een brassband te spelen! De 2.0 versie wordt overigens uitgebreid naar onze percussiongroep. Stay tuned voor meer info! En zoals een van de deelnemers op Twitter aangaf: "Na de top ervaring van de eerste experience zijn wij er ook weer bij!! Dit kun je als Brassband liefhebber niet missen.”

Geplaatst op dinsdag 13 augustus 2019 door PR-commissie

Venloos Solistenconcours

Op zaterdag 6 april namen Amy, Kay en Ruben deel aan het Venloos Solistenconcours van het Kunstencentrum Venlo. Zo'n 90 muzikanten uit de gemeente namen hieraan deel en onze drie toppers deden dat niet onverdienstelijk! Ruben won namelijk op drumset de 1e prijs in de 3e divisie. Ook Kay ging met een prijs naar huis. Hij werd 2e op xylofoon in de 5e divisie. Amy viel op haar eerste solistenconcours net buiten de prijzen in de startersgroep, maar deed het super!

Zoals op de foto te zien is, werd Kay ook nog eens geïnterviewd door L1 Radio en werd een deel van zijn uitvoering live uitgezonden. Erg bijzonder en gaaf! Klik hier om het interview en het optreden terug te kijken.

Geplaatst op zaterdag 13 april 2019 door PR-commissie

MV Valuas Xperience - Oorlogswinter

Het is alweer bijna 75 jaar geleden dat Venlo bevrijd werd. Reden voor Muziekvereniging Valuas er in haar traditionele winterconcert (dit keer samen met de Gemengde Zangvereniging uit Arcen) volop aandacht aan te besteden. Oorlogswinter, een pakkende mix van woord, beeld en geluid, 16 december a.s. in Domani. 

Venlo had de pech dat het na de geallieerde invasie in Normandië van strategisch belang geacht werd. Dertien bombardementen tussen 13 oktober en 5 november 1944 hadden een vernietigende uitwerking. De trieste balans: 285 doden, 136 zwaargewonden en de verwoesting van een groot deel van de historische binnenstad. Venlo hoort daarmee samen met Rotterdam, Arnhem, Nijmegen en Den Bosch tot de zwaarst getroffen steden van het land.
Muziekvereniging Valuas (brassband en percussiongroep) besteedt in haar traditionele winterconcert samen met de Gemengde Zangvereniging Arcen, 16 december a.s. in Domani, ruimschoots aandacht aan de oorlog in Venlo (en omstreken). Op het programma staan onder meer werken van John Williams (Schindler’s List), Michael Kamen (Band of Brothers), Rogier van Otterloo (Soldaat van Oranje) en Karl Jenkins (The Armed Man). De jonge, talentvolle Venlose zangeres Jaydie Rutten zingt De Speeltuin, het lied over kindsoldaten dat Marco Borsato voor de stichting War Child maakte. De Venlose publicist/historicus Paul Seelen vertelt tussen de muziek door aan Venlo gerelateerde, bijzondere en vaak emotionele oorlogsverhalen, die worden geïllustreerd met origineel foto- en filmmateriaal. Oorlogswinter, een aanrader voor iedereen die van goede muziek houdt en in de geschiedenis van Venlo geïnteresseerd is.

Kaarten voor Oorlogswinter (16 december, 15.00 uur in Domani) zijn te koop via het tabblad 'Kaarten': www.mvvaluas.nl/kaarten.

Geplaatst op dinsdag 27 november 2018 door PR-commissie