Login

Vul in het onderstaande formulier uw email en wachtwoord in om in te loggen. Bent u nog geen lid van MV Valuas, meld u dan eerst aan!

Nieuws

MV Valuas Xperience uitgesteld

Opgelet! De MV Valuas Xperience "FILM part II" wordt uitgesteld. Ondanks dat het voorlopig volgens de richtlijnen van de overheid nog zou mogen, nemen wij als muziekvereniging onze verantwoordelijkheid en hebben wij besloten om het concert uit te stellen tot het voorjaar van 2022. We hopen jullie dan wel te kunnen ontvangen in Domani voor een prachtig concert. De exacte datum wordt nog vastgesteld en zullen wij met jullie delen zodra deze bekend is.

Mocht je al entreekaarten hebben besteld, dan ontvang je van ons een e-mail met meer info.

Wij hopen iedereen hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Blijf gezond!

Geplaatst op maandag 22 november 2021 door Concertcommissie

Kaartverkoop MV Valuas Xperience FILM part II gestart

Al weer twee jaar geleden vond de MV Valuas Xperience "FILM" plaats in Domani. Naast dat het publiek onder de indruk was van alle filmmuziek en de beleving hiervan, waren de muzikanten zelf ook onder de indruk van het publiek, zoals wel te zien is op de foto (oké, Petra was afgeleid door de filmbeelden ). Wil je nog een keer ondergedompeld worden in filmmuziek of heb je de vorige editie helaas moeten missen? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Vanaf vandaag is de online kaartverkoop gestart voor onze MV Valuas Xperience "FILM part II". Deze vindt plaats op zondag 12 december om 15:00 uur in Domani. Bestel je kaarten nu via het tabblad kaarten op de website.

Geplaatst op maandag 01 november 2021 door PR-commissie

Projectmuzikanten gezocht!

Lijkt het je iets om voor drie maanden bij een brassband of percussiongroep mee te repeteren en dat af te sluiten met een optreden? Lees dan verder!

Op zondag 12 december vindt al weer onze derde MV Valuas Xperience in Domani plaats. Deze staat geheel in het teken van filmmuziek, maar gaat verder dan dat. Het publiek zal de filmmuziek ook echt ervaren.

Jij kunt erbij zijn en meespelen! Koperblazers (zoals bijvoorbeeld cornettist/trompettist, bariton of bas) en slagwerkers die zin hebben in een project van drie maanden, kunnen namelijk kosteloos aan de Xperience meedoen. Vanaf 6 september kun je iedere maandag (20.00-21.30 uur) met de percussiongroep mee repeteren, of vanaf 10 september iedere vrijdag (19.30-21.45 uur) met de brassband. Ons repetitielokaal is in Venlo-Zuid (boven Feestzaal Ut Tref in de Hendrikxstraat).

Een instrument lenen is mogelijk! Geïnteresseerde koperblazers en slagwerkers kunnen mailen naar onze voorzitter, Twan Beurskens, via voorzitter@mvvaluas.nl. Een appje sturen of bellen mag ook: 06 53659281. Dan krijg je meer praktische informatie, zoals het afstemmen van je speelniveau en het doorsturen van partituren. Ook kun je natuurlijk eerst op afspraak eens binnenlopen. Voor een impressie, zie verder op deze website.

Als je nog andere koperblazers of slagwerkers kent die het leuk gaan vinden om drie maanden aan dit filmmuziekproject mee te werken, stuur dit bericht dan gerust door!

Geplaatst op zaterdag 17 juli 2021 door PR-commissie

Limburgs Kampioen

Onlangs namen Ruben en Owen deel aan het online solistenconcours regio Noord van de LBT. Dankzij hun prestaties (eerste en eerste) mochten zij door naar de Limburgse Kampioenschappen. Deze vonden online plaats, maar vanochtend mochten ze live de prijzen in ontvangst nemen.

Ruben speelde "Funkstudies" (R. Lathem) op drumset in de 1e divisie en behaalde daarmee 88 punten. Dat was goed voor de winst in zijn divisie. Hij mag zich dan ook Limburgs Kampioen in de 1e divisie drumset noemen!!

Owen behaalde 86,5 punten op kleine trom in de jeugddivisie met zijn vertolking van "Razzo" (F. Cherini). Hij werd daarmee vijfde.

Gefeliciteerd met deze mooie prestaties allebei!!!

Geplaatst op zondag 04 juli 2021 door PR-commissie

Winst op solistenconcours

Maandag 31 mei mochten Ruben en Owen hun prijzen in ontvangst nemen die ze onlangs op het online solistenconcours regio Noord van de LBT wonnen. Beiden hebben hier uitmuntend gepresteerd!!

Owen behaalde 86 punten op kleine trom in de jeugddivisie met zijn vertolking van "Razzo" (F. Cherini). Hij werd daarmee gedeeld eerste in een rijk bezet deelnemersveld in de jeugddivisie van maar liefst 25 slagwerkers.

Ruben speelde "Funkstudies" (R. Lathem) op drumset in de 1e divisie en behaalde daarmee 88 punten. Dat was goed voor de winst in zijn divisie, maar hij behaalde tevens de hoogste score van alle deelnemers aan het solistenconcours regio Noord . Hij mag zich dan ook winnaar van dit concours noemen en mocht daarvoor gisteren naast een medaille ook een beker in ontvangst nemen.

Gefeliciteerd met deze mooie prestaties allebei!!!

In de volgende compilatie van het solistenconcours kunnen jullie fragmenten van het werk van Owen en Ruben bekijken (vanaf 12:14): https://youtu.be/9rqcAxbVnaM.

Geplaatst op dinsdag 01 juni 2021 door PR-commissie

MV Valuas Luuët Van Zich Huure

Het is bij ons op muzikaal en sociaal gebied al weer een tijdje stil. De positieve energie die we kregen van de speculaas-challenge willen we graag voortzetten!

Afgelopen week waren er een aantal online meetings van onze voorzitter en de commissievertegenwoordigers. Onderwerp van gesprek: wat kan er WEL? Er kwamen zoveel ideeën op tafel dat we gelijk aan de slag zijn gegaan. Iedere adventszondag ontvangen de leden een bericht over... Tja, dat blijft nog even een verrassing ;).  In ieder geval gaan jullie nog van ons horen!

Geplaatst op maandag 07 december 2020 door PR-commissie

Geslaagd!

Vrijdag 6 november stond het A&B-examen van Owen op kleine trom gepland. Eigenlijk zou Owen al in april examen hebben gedaan, maar corona gooide roet in het eten. Gelukkig kon het dit keer na maanden extra oefenen dan toch doorgaan. Omdat Ut Tref gesloten is, mocht Owen zijn examen namelijk in het walhalla van Sjaak doen. Met hele goede cijfers voor zowel theorie als praktijk is Owen geslaagd!! Van harte gefeliciteerd!

Geplaatst op zondag 08 november 2020 door PR-commissie

Speculaasactie 2020

Lieve inwoners van Venlo-Zuid en uiteraard ook ver daarbuiten,

U bent van ons gewend dat we jaarlijks begin november langs de deur komen met overheerlijke speculaas van Bekkerie Ut Bruedje. Helaas is dit i.v.m. de coronamaatregelen dit jaar niet te organiseren en pakken we het anders aan.

Draagt u ons een warm hart toe en wilt u ons dit jaar steunen, dan kunt u deze heerlijke speculaas op zaterdag 7 november tussen 10.00 en 16.30 uur kopen bij één van onze kramen op het Winkelplein in Venlo-Zuid of bestel ze via één van onze leden. Ook kunt u via deze website de speculaas online bestellen. Klik hiervoor op het tabblad "Speculaasactie". Wij zullen dan zorgen dat uw bestelling op vrijdag 13 november (19.00-20.00 uur) of zaterdag 14 november (11.00-13.00 uur) voor u klaarstaat. Uw bestelling is af te halen bij Ut Tref, Hendrikxstraat 17, Venlo-Zuid.

De speculaas kost 3 euro per pakje van 10 speculaaspoppen. Wij vragen u vriendelijk om contant, liefst gepast, te betalen. Pinnen is helaas niet mogelijk. Vanzelfsprekend nemen wij alle geldende coronamaatregelen in acht.

Geplaatst op zaterdag 24 oktober 2020 door Activiteitencommissie

Winnaar zonnebloemchallenge

Op 1 september was het tijd om de eindstand van de zonnebloemenchallenge op te maken. Vele zonnebloemen hebben door slakken, luizen, ouderdom of noodweer de eindstreep niet gehaald, maar gelukkig bleven er nog genoeg over. De drie grootste zonnebloemen zijn nagemeten door een heuse jury (=Twan en Annejelle) en uiteindelijk bleef er één winnaar over... Met een zonnebloem van liefst 3,53 meter heeft Hay gewonnen! Proficiat!! Hay mocht een zonnebloemenpakket in ontvangst nemen, bestaande uit zonnebloemen, zonnebloempitten, chocolaatjes in de vorm van een zonnebloem, een kaartje met zonnebloemen erop en een ijsbon van Clevers.

Geplaatst op dinsdag 15 september 2020 door PR-commissie

Repetities weer gestart

Na een stilte van bijna een half jaar klinkt er inmiddels weer muziek in de Valuaszaal! Na de verbouwing van Ut Tref en met een goedgekeurd protocol konden begin augustus de repetities weer hervat worden. De percussiongroep had weinig vakantiegangers en maakte van de gelegenheid gebruik om meteen aan de slag te gaan. Na de zomervakantie is ook de brassband weer gestart. Na zo'n lange tijd was het natuurlijk fantastisch om eindelijk weer eens samen muziek te kunnen maken en live (op 1,5 meter afstand weliswaar) bij te kunnen kletsen. Alle activiteiten die dit jaar gepland stonden zijn helaas afgelast, omdat deze met de huidige beperkingen niet mogelijk bleken. Op de achtergrond wordt nu hard nagedacht hoe het muzikale programma de komende tijd kan worden ingevuld. Wij houden jullie op de hoogte!

Geplaatst op zondag 13 september 2020 door PR-commissie

Update rondom coronavirus

Na ruim twee maanden stilte in de Valuaszaal werd het wel weer eens tijd voor een nieuwe update. Helaas liggen onze activiteiten en repetities nog altijd stil en heeft stichting Ut Tref besloten om de deuren t/m medio augustus gesloten te houden. De verbouwing van Ut Tref die gepland stond voor deze zomer is vervroegd van start gegaan en er wordt hard gewerkt aan het vernieuwen van de benedenzaal. Wij hebben als MV Valuas besloten om tot en met de zomervakantie de repetities ook niet meer op te gaan starten. Het KNMO is momenteel bezig met het opstellen van een protocol voor blazers. Het bestuur zal gaan bekijken wat er na de zomervakantie mogelijk is voor de repetities van zowel de brassband als de percussiongroep.

Doordat we al geruime tijd niet kunnen repeteren en ook niet-muzikale activiteiten door de maatregelen geen doorgang hebben kunnen vinden, zijn veel activiteiten van verenigingen afgelast. Voor ons gaat het (buiten de in eerdere berichtgeving genoemde zaken) tot nu toe om de volgende activiteiten:

- Algemene Ledenvergadering op 29 mei 2020
- Play-in voor slagwerkers op 20 juni 2020
- Concert ter afsluiting van de play-in voor het stadhuis op 20 juni 2020
- Werken op het Zomerparkfeest van 13 t/m 16 augustus 2020
- MV Valuas Xperience 'Welkom in Limburg' op 28 november 2020
- Concertreis van 13 t/m 16 mei 2021

Er wordt hard nagedacht over een alternatieve invulling voor komend najaar, passend binnen de maatregelen. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, wordt dit uiteraard gedeeld via de website en social media. Voor nu zijn we druk met het onderhouden van onze zonnebloemen (morgen is er weer een meetmoment!) en hopen we binnenkort via de digitale weg toch samen een activiteit te kunnen doen.

Geplaatst op zondag 31 mei 2020 door PR-commissie

Maatregelen omtrent Coronavirus

Naar aanleiding van de adviezen van de overheid, het RIVM en de KNMO hebben wij besloten onze repetities te annuleren t/m 6 april. Ook de Valuas Break van 5 april en de Limburgse Kampioenschappen voor solisten en ensembles die 22 maart zouden plaatsvinden en waar Ruben en Owen aan zouden deelnemen zijn afgelast. Wij hopen dat jullie allemaal in goede gezondheid (blijven) verkeren. Zorg goed voor jezelf en je medemensen!

Geplaatst op dinsdag 17 maart 2020 door PR-commissie

Marjolein van den Hombergh en Mat van Rhee op MV Valuas Xperience FILM

Zondag 24 november vindt de tweede MV Valuas Xperience plaats: FILM! Wij zijn verheugd jullie te kunnen vertellen dat Marjolein van den Hombergh en Mat van Rhee de Xperience komen ondersteunen.

Marjolein is een jong Venloos talent op piano. Zij zal gedurende de middag zowel solo als samen met de brassband enkele prachtige soundtracks vertolken. Denk bijvoorbeeld aan Forrest Gump.

Mat van Rhee, bij velen bekend als radioverslaggever van VVV, tekent voor de presentatie van de Xperience en zal jullie gedurende de middag van alles bijbrengen over filmmuziek.

Geplaatst op dinsdag 01 oktober 2019 door PR-commissie

Go Nuts 2.0 voor projectmuzikanten

Houd je van filmmuziek? Ben je een koperblazer of slagwerker? Dan is dit hét project voor jou!

Na het succes van de Play-in “Go Nuts With Brass!” wordt hier een vervolg aan gegeven in de vorm van “Go Nuts 2.0”. Als koperblazer of slagwerker kun je drie maanden gratis op projectbasis meespelen met onze brassband of percussiongroep. Samen met onze leden werk je naar een muzikaal hoogtepunt op zondag 24 november in Domani. Dan vindt namelijk de tweede MV Valuas Xperience plaats: FILM. Deze draait uiteraard om filmmuziek, maar gaat verder dan dat. Het publiek kijkt hierna nooit meer hetzelfde naar een film.

Vanaf 30 augustus kun je iedere vrijdag (19.30-21.45 uur) met de brassband mee repeteren, of vanaf 2 september iedere maandag (20.00-21.30 uur) met de percussiongroep. Een instrument lenen is mogelijk! Geïnteresseerde koperblazers en slagwerkers kunnen mailen naar brassband@mvvaluas.nl (Annejelle Maas) of percussion@mvvaluas.nl (Richard Burhenne).

Geplaatst op woensdag 21 augustus 2019 door PR-commissie

Vooraankondiging MV Valuas Xperience FILM

MV VALUAS XPERIENCE "FILM"

Wie ons in de zomervakantie via de sociale media heeft gevolgd, heeft wellicht het thema al kunnen ontrafelen. Wij presenteren jullie met trots onze tweede MV Valuas Xperience: FILM! Deze staat uiteraard geheel in het teken van filmmuziek, maar gaat verder dan dat. Na deze Xperience kijk je nooit meer hetzelfde naar een film. De komende weken zullen we jullie regelmatig voorzien van updates, maar schrijf gerust alvast de datum etc. in je agenda, want dit wil je niet missen! Houd ons in de gaten voor onder meer de start van de kaartverkoop en de bekendmaking van anderen die zullen meewerken aan FILM.

FILM vindt plaats op zondag 24 november om 15.00 uur in Domani, Venlo. In de voorverkoop gaan de kaarten € 13,50 kosten (kinderen 6t/m 16 jaar € 5,-; t/m 5 jaar gratis), aan de dagkassa betaal je € 15,-.

Geplaatst op zondag 18 augustus 2019 door PR-commissie

Eerste Play-in "Go Nuts with Brass!" geslaagd

De eerste Play-in van MV Valuas op zaterdag 29 juni was een succes. Met de titel Go Nuts with Brass! deed het voor de 15 deelnemers zijn naam eer aan. In de ochtend was er een theoretische workshop, waarna de deelnemers onder begeleiding van twee dirigenten aan de slag gingen met de repetities. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk concert met Brassband Merum.

Het was een inspirerende dag, met name de workshops werden als leerzaam ervaren en op een leuke manier gebracht door de workshopleider. Het feit dat Theo Wolters, zelf ook trompettist, sommige delen voor kon spelen werd gewaardeerd. Verder werd door de deelnemers een echt familiegevoel ervaren. Hoewel de meesten elkaar niet kenden, voelde de gezamelijke lunch als een grote familie. Zoiets zou eigenlijk voor alle leden van een muziekvereniging jaarlijks op het programma moeten staan, aldus een van de deelnemers. Knap ook om met zo’n relatief korte repetitietijd toch een mooi concert neer te zetten. Dankzij de deelnemers was het voor ons een geweldige afsluiting van het seizoen.

Natuurlijk ook enkele puntjes ter verbetering: het oefenboekje was alleen voor klein koper, dit wordt de volgende keer uitgebreid. En het andere minpunt was de extreem warme zomerdag. Tja, volgende keer zorgen we voor betere weersverwachtingen :)

Een versie 2.0 is inmiddels gelanceerd: we bieden de mogelijkheid om aan onze jaarlijkse MV Valuas Xperience deel te nemen, waarbij je van tevoren drie maanden met ons mee repeteert. Zo kun je pas echt ervaren hoe het is om in een brassband te spelen! De 2.0 versie wordt overigens uitgebreid naar onze percussiongroep. Stay tuned voor meer info! En zoals een van de deelnemers op Twitter aangaf: "Na de top ervaring van de eerste experience zijn wij er ook weer bij!! Dit kun je als Brassband liefhebber niet missen.”

Geplaatst op dinsdag 13 augustus 2019 door PR-commissie

Play-In Go Nuts With Brass!

Muziekvereniging Valuas organiseert op zaterdag 29 juni in Ut Tref in Venlo-Zuid (Hendrikxstraat 17) een Play-In voor koperblazers met workshops, repetities en een afsluitend concert. Voor iedereen die houdt van de sound van koperblazers!

Speel(de) je een blaasinstrument met ventielen of schuif en heb je minimaal niveau A? Wil je meer uit je instrument halen, een dag met koperblazers doorbrengen of de unieke brassbandsound ervaren? Vind je het gewoon leuk om (weer) een keer mee te spelen?

Tijdens de Play-In wordt een workshop verzorgd door trompettist Theo Wolters. In de middag worden enkele stukken (lichte/populaire muziek) gerepeteerd o.l.v. dirigenten Henk Mertens en Theo Wolters. Deze krijg je van tevoren thuisgestuurd. Tevens is het mogelijk om een instrument te lenen. Afsluiting vindt plaats met een presentatieconcert van alle deelnemers samen met de brassband van MV Valuas. Als ultieme toevoeging aan deze dag vol met aandacht voor koperblazers, zal ook Brassband Merum een concert geven. Deze brassband uit Roermond kent vele hoogtepunten waaronder landskampioenschappen en een 2e plaats op het WMC te Kerkrade.

Wij vragen een bijdrage van €15,- per persoon voor de hele Play-In dag (incl. workshop, lunch en repetities), het concert en een eventueel leeninstrument. Je mag uiteraard je eigen koperinstrument meenemen, maar heb je deze niet of wil je graag een typisch brassbandinstrument lenen (cornet, bugel, althoorn, bariton, euphonium, trombone, bas), dan kun je dat bij je inschrijving aangeven. Wij spreken dan een datum met je af waarop je dit instrument kunt komen ophalen, om het alvast thuis uit te proberen.

Interesse? Klik hier voor het inschrijfformulier. Na verzending van dit formulier ontvang je binnen enkele dagen van ons een bevestiging met daarin ook de betaalinformatie. Uiterlijk 15 juni ontvang je via de mail van ons de partijen van de muziekstukken die gespeeld zullen worden, zodat je je alvast kunt voorbereiden als je wilt.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via brassband@mvvaluas.nl

Dagindeling Play-In

10:00                                  Ontvangst met koffie/thee
10:15                                  Introductie Go Nuts With Brass!
10:30                                  Warming up en workshop
                                           door trompettist Theo Wolters
12:00                                  Lunch (wordt verzorgd)
12:45                                  Repetities
                                           o.l.v. Henk Mertens en Theo Wolters
15:00                                  Afronding

Aansluitend:
15:30-17:00                      Concert Go Nuts With Brass!
17:00-17:30                      Borrel

Geplaatst op zaterdag 11 mei 2019 door PR-commissie

Venloos Solistenconcours

Op zaterdag 6 april namen Amy, Kay en Ruben deel aan het Venloos Solistenconcours van het Kunstencentrum Venlo. Zo'n 90 muzikanten uit de gemeente namen hieraan deel en onze drie toppers deden dat niet onverdienstelijk! Ruben won namelijk op drumset de 1e prijs in de 3e divisie. Ook Kay ging met een prijs naar huis. Hij werd 2e op xylofoon in de 5e divisie. Amy viel op haar eerste solistenconcours net buiten de prijzen in de startersgroep, maar deed het super!

Zoals op de foto te zien is, werd Kay ook nog eens geïnterviewd door L1 Radio en werd een deel van zijn uitvoering live uitgezonden. Erg bijzonder en gaaf! Klik hier om het interview en het optreden terug te kijken.

Geplaatst op zaterdag 13 april 2019 door PR-commissie

MV Valuas Xperience - Oorlogswinter

Het is alweer bijna 75 jaar geleden dat Venlo bevrijd werd. Reden voor Muziekvereniging Valuas er in haar traditionele winterconcert (dit keer samen met de Gemengde Zangvereniging uit Arcen) volop aandacht aan te besteden. Oorlogswinter, een pakkende mix van woord, beeld en geluid, 16 december a.s. in Domani. 

Venlo had de pech dat het na de geallieerde invasie in Normandië van strategisch belang geacht werd. Dertien bombardementen tussen 13 oktober en 5 november 1944 hadden een vernietigende uitwerking. De trieste balans: 285 doden, 136 zwaargewonden en de verwoesting van een groot deel van de historische binnenstad. Venlo hoort daarmee samen met Rotterdam, Arnhem, Nijmegen en Den Bosch tot de zwaarst getroffen steden van het land.
Muziekvereniging Valuas (brassband en percussiongroep) besteedt in haar traditionele winterconcert samen met de Gemengde Zangvereniging Arcen, 16 december a.s. in Domani, ruimschoots aandacht aan de oorlog in Venlo (en omstreken). Op het programma staan onder meer werken van John Williams (Schindler’s List), Michael Kamen (Band of Brothers), Rogier van Otterloo (Soldaat van Oranje) en Karl Jenkins (The Armed Man). De jonge, talentvolle Venlose zangeres Jaydie Rutten zingt De Speeltuin, het lied over kindsoldaten dat Marco Borsato voor de stichting War Child maakte. De Venlose publicist/historicus Paul Seelen vertelt tussen de muziek door aan Venlo gerelateerde, bijzondere en vaak emotionele oorlogsverhalen, die worden geïllustreerd met origineel foto- en filmmateriaal. Oorlogswinter, een aanrader voor iedereen die van goede muziek houdt en in de geschiedenis van Venlo geïnteresseerd is.

Kaarten voor Oorlogswinter (16 december, 15.00 uur in Domani) zijn te koop via het tabblad 'Kaarten': www.mvvaluas.nl/kaarten.

Geplaatst op dinsdag 27 november 2018 door PR-commissie

Ook muziek maken?

Altijd al gedroomd van een hobby waarin je al je energie kwijt kunt? Wil je weten of het bespelen van een blaasinstrument of slagwerk iets voor jou is? Zoek je een nieuwe vereniging waar je je muziektalent op een nieuwe manier kunt inzetten? De brassband en percussiongroep kunnen altijd nieuwe collega's gebruiken, of je nu jong bent of oud, al ervaring hebt met het bespelen van een koperblaasinstrument of slagwerkinstrumenten, of voor het eerst komt kijken. Voor iedereen zijn er mogelijkheden om te proeven aan het musiceren binnen deze twee leuke groepen.

De percussiongroep repeteert op maandagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur onder leiding van Sjaak Vercoulen. Bij de percussiongroep kun je je slagwerktalent op een grote variatie aan instrumenten inzetten. Benieuwd wat er zoal gespeeld wordt binnen deze groep? Kijk dan eens naar de filmpjes in deze afspeellijst.

De brassband repeteert op vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur onder leiding van Henk Mertens. Je kunt hier terecht wanneer je een koperblaasinstrument kunt/wilt leren bespelen, maar we hebben natuurlijk ook enkele slagwerkers die de blazers ondersteunen. Mogelijkheden voor koperblazers zijn er op cornet, althoorn, bariton, euphonium, trombone en bas (ook als je eigenlijk een ander koperblaasinstrument bespeelt). Benieuwd wat de brassband zoal speelt? Bekijk dan de filmpjes in deze afspeellijst eens.

Voor meer informatie over de vereniging of de mogelijkheden om mee te spelen, kun je een mailtje sturen naar Annejelle.

Geplaatst op zaterdag 03 november 2018 door PR-commissie

Red de amateurcultuur!

Op woensdag 10 oktober spraken de muziekverenigingen in tijdens de gemeenteraad. De grote zorgen over de bezuinigingen op amateurcultuur werden als volgt gedeeld:

Aan: de leden van de gemeenteraad van de gemeente Venlo
C.C.: College van Burgemeester en Wethouders en de fractievoorzitters

Venlo, 6 oktober 2018

Geachte raadsleden,
Met ontsteltenis hebben we kennisgenomen van de voorgenomen bezuinigingsplannen van het college van Burgemeester en Wethouders. De voorgenomen draconische subsidiemaatregelen hebben vernietigende gevolgen voor amateurverenigingen. Meer dan 25% van 102 cultuurverenigingen zullen binnen 5 jaar verdwijnen en 50% houdt binnen 10 jaar op te bestaan. Met de voorgestelde bezuinigingen wordt de bijl in de wortels van ons rijk Venloos cultureel erfgoed gezet. De verenigingsmuziek zal verstommen. Het wordt stil in Venlo!

Wie zijn ‘wij’?
Wij zijn het Groot Venloos Muziekverenigingen Overleg van de muziekverenigingen van groot Venlo; verenigingen met meer dan 7.000 muzikanten, vrijwilligers, donateurs en sponsoren.

We vormen geen gelegenheidsalliantie nu het zwaard van Damocles boven onze hoofden hangt. Nee, we voeren regelmatig overleg om samen te werken en elkaar te versterken.

Wat doen we?
We vertegenwoordigen de Venlose muziekverenigingen en protesteren in dit protest inzake de voorgenomen subsidiekorting.
De politiek predikt dat verenigingen het cement zijn van de samenleving en dat verenigingen ondersteund moeten worden als belangrijke schakel in de leefbaarheid van stad, dorp, buurt en wijk. Verenigingen zijn niet enkel hobbyclubs. Zij boeien-binden-verbinden burgers en ontwikkelen daarmee de sociale cohesie die cruciaal is voor de participatiemaatschappij die u voor ogen heeft. Ondanks dat in de recente Troonrede gesproken werd over het stimuleren van cultuur, staat in Venlo het tegenovergestelde te gebeuren.

Amper een week voordat de programmabegroting 2019-2022 wordt besproken, krijgen wij als verenigingen te horen dat we gekort worden. Het is betreurenswaardig dat er op geen enkele wijze en op geen enkel moment de dialoog met ons gezocht. Dit lijkt te getuigen van gebrek aan respect en waardering voor 102 cultuurverenigingen met meer dan 30.000 betrokkenen in Venlo.

De snelheid waarmee de gemeente in drie jaar tijd de subsidies stop wil zetten, getuigt van gebrek aan visie met robuust beleid. Natuurlijk begrijpen we dat de financiële situatie van de gemeente Venlo precair is en we zijn ervan overtuigd dat deze situatie alleen met draagvlak door samenwerking kan worden opgelost.

Wij realiseren ons dat bezuinigingen nodig zijn om onze Venlose gemeenschap op termijn gezond en vervolgens sterker te maken. Wij zijn er ons van bewust dat iedereen in Venlo hieraan een bijdrage moeten leveren en we beseffen dat ook muziekverenigingen moeten bijdragen.

Daarom bieden wij aan om in een nauwe en constructieve samenwerking met het College en de Raad te komen tot een bezuinigingspakket dat voor alle partijen qua aard, omvang en tempo acceptabel is.

Graag nodigen wij u uit om zo spoedig mogelijk met ons hierover in overleg te treden. U kunt daartoe het e-mailadres gebruiken dat onder aan deze brief vermeld is.

Met vriendelijke groet,

Namens het Groot Venloos Muziekverenigingen Overleg
Leo Steegs

 

Ook MV Valuas heeft deze brief onderschreven en steunt de amateurcultuur in Venlo!

Geplaatst op donderdag 01 november 2018 door PR-commissie

675 jaar Venlo - Een muzikaal cadeau

In het weekend van 23 en 24 juni wordt de binnenstad van Venlo getrakteerd op muzikale optredens van alle 14 Harmonieën, Fanfares, Brassbands, jeugdorkesten en bijbehorende percussiegroepen die de gemeente Venlo rijk is. Alle deelnemende verenigingen zijn van mening dat de 675ste verjaardag van de stad niet stilletjes voorbij mag gaan. Bij zo’n feest hoort muziek en die zal er klinken. Meer dan 500 muzikanten, jong en oud, zullen met 17 muzikale optredens, verdeeld over twee podia, daarvoor garant staan.

De twee concertlocaties zijn op de markt voor het stadhuis en op de Parade, ter hoogte van de Lohofstraat. Het eerste optreden start op zaterdag 23 juni om 12 uur op de Parade. Die dag wisselen de verenigingen zich over beide podia af en duurt het muzikale programma tot 21 uur. Op zondag 24 juni starten de optredens om 12 uur op de Parade en zijn de optredens om 20 uur afgelopen.

Twee dagen non-stop muziek als cadeau aan de stad, dat idee werd ruim een jaar geleden geboren tijdens een kennismakingsbijeenkomst van de verenigingen. Het klinkt misschien vreemd, maar ondanks dat de verenigingen de liefde voor muziek delen, hadden ze tot dat moment maar weinig contact met elkaar. In een groot aantal gevallen kenden ze elkaar nauwelijks. Dat moest maar eens afgelopen zijn want er zijn teveel leuke muzikale dingen die je samen kunt oppakken. Het weekend van 23 en 24 juni is het eerste gezamenlijke project van de 14 muziekverenigingen, maar zeker niet het laatste. Deze samenwerking smaakt naar meer.

Namens de harmonieën, fanfares en brassbands van de gemeente Venlo nodigen wij alle Venlonaren en bezoekers aan onze mooie muzikale stad uit om te komen luisteren naar ons muzikaal cadeau aan jarig Venlo!

De brassband en percussiongroep van MV Valuas zullen op zondag 24 juni tussen 15.00 uur en 17.00 uur een optreden verzorgen op de Markt voor het stadhuis. Kijk voor de rest van het programma op de officiële website.

Geplaatst op zondag 17 juni 2018 door PR-commissie

NK solisten en ensembles 2018

Gisteren, zaterdag 16 juni, deed Ruben mee aan het NK voor solisten en ensembles. Om hier te komen, moest hij eerst voldoende punten behalen op de regionale kampioenschappen. Uiteindelijk deden er in de 2e divisie kleine trom vijf slagwerkers mee. En Ruben was er daar één van! Hij speelde het stuk 'The Badger Strut' van J. Collins en behaalde daarmee 86 punten. Een heel mooi resultaat, maar helaas niet genoeg voor de kampioenstitel. Proficiat met het behaalde resultaat Ruben!

Geplaatst op zondag 17 juni 2018 door PR-commissie

Verkiezing Vereniging van het Jaar

In heel Nederland is de verkiezing voor Vereniging van het Jaar van start gegaan. Tot en met 20 mei kan er worden gestemd op sport- en cultuurverenigingen uit heel Nederland. In de gemeente Venlo is MV Valuas één van de genomineerden. Na de stemperiode worden eerst gemeentewinnaars gekozen op basis van het aantal stemmen en de waarderingscijfers. De vereniging met de hoogste score binnen de provincie wordt vervolgens ook provinciewinnaar. Alle provinciewinnaars maken uiteindelijk kans op de landelijke titel, masterclasses voor leden/bestuur/commissies en een professionele promotiefilm.

Wij willen jullie dan ook vragen om even de tijd te nemen om je stem uit te brengen op MV Valuas en je achterban te mobiliseren om dit ook te doen!

Stemmen kan via www.verenigingvanhetjaar.nl. Hier kun je ook meer informatie vinden over de verkiezing zelf.

Dit maakt MV Valuas uniek

In veel opzichten is Muziekvereniging Valuas uit Venlo een unieke vereniging. Momenteel viert zij haar 20-jarig jubileum, wat haar één van de jongste muziekverenigingen uit de verre omgeving maakt. De vereniging bestaat uit een percussiongroep en een brassband, beiden ook uniek in de regio. De percussiongroep is niet zomaar een slagwerkgroep, maar maakt naast een veelzijdigheid aan slagwerkinstrumenten ook gebruik van basketballen, reiskoffers en bezems, en voegt zaken als lichteffecten toe aan hun optredens. De brassband is één van de slechts zes brassbands in Limburg (tegenover zo’n 150 harmonieën en 125 fanfares) en kenmerkt zich door het gebruik van enkel koperen blaasinstrumenten en de kleine bezetting, wat van iedere speler een solist maakt. MV Valuas probeert unieke concerten neer te zetten waarbij het om de totaalbeleving draait. Ook staat MV Valuas open voor vernieuwende ideeën van de leden, zoals het reeds georganiseerde benefietconcert ‘Valuas veur Gambia’ en een flashmob (bedacht en georganiseerd door één van de jeugdleden. In 2017 werd de brassband door NPO Radio 4 genomineerd voor de titel ‘leukste HaFaBra-orkest van Nederland’. Voor deze nominatie werd een filmpje samengesteld (https://youtu.be/8SyWblK0FtQ) waarin ook duidelijk naar voren komt hoe belangrijk het sociale aspect is binnen MV Valuas. In de ‘leuke dingen top 5’ staan namelijk zowel de derde helft als de sociale activiteiten (kamp, concertreis, seizoensafsluiting etc.). Van nieuwe leden en gastspelers krijgt de vereniging vaak te horen dat het een hechte groep is waarin ze zich vanaf het begin heel welkom voelen.

Geplaatst op vrijdag 20 april 2018 door PR-commissie

Prinses Jaydie I

Op zaterdag 27 januari werd Jaydie Rutten bij de Jeug van De Kwas uitgeroepen tot Prinses Jaydie I! Jaydie is slagwerkster bij de percussiongroep en is ook regelmatig tijdens onze concerten te bewonderen als zangeres. Samen met haar adjudanten Anouk en Eva zal ze een onvergetelijke vastelaovend gaan beleven. Wij wensen Jaydie en haar adjudanten dan ook een hele fijne tijd toe!

Geplaatst op dinsdag 30 januari 2018 door PR-commissie

Mini-Nar Owen I

Op zondag 7 januari is Owen Gommans uitgeroepen tot Mini-Nar Owen I bij Gvvg De 3-kes! Owen is leerling bij onze percussiongroep. Wij wensen hem veel plezier tijdens de Vastelaovesperiode!

Geplaatst op dinsdag 30 januari 2018 door PR-commissie

Open repetities Week 3

In het kader van het Venlose cultuurproject Week 3 houden wij een tweetal open repetities. In week 3 uiteraard. Op maandag 15 januari kun je om 20.00 uur terecht bij de percussiongroep. Ben je op zoek naar uitdagend slagwerk, dan ben je bij ons op het goede adres! Vele leden hebben hoge ogen gegooid op de Nederlandse Kampioenschappen voor slagwerksolisten. Ook als groep weten ze het publiek steeds weer te verrassen. Ben je meer van de blaasmuziek? Speel je een koperblaasinstrument of zou je dat graag willen leren, kom dan op vrijdag 19 januari eens kijken bij onze brassband. Niet voor niets de op een na leukste brassband van Nederland volgens NPO Radio 4! De brassband biedt een gevarieerd repertoire passend bij de geplande optredens. Ook de derde helft na de repetitie draagt absoluut bij aan de gezellige sfeer. Wij hopen je snel te mogen begroeten bij een van onze repetities!

Geplaatst op donderdag 04 januari 2018 door PR-commissie

Jubileumconcert!

In november is het 20 jaar geleden dat Muziekvereniging Valuas werd opgericht. Daarmee is de vereniging een van de jongste muziekverenigingen in de verre omtrek. Om het 20-jarig jubileum te vieren wordt op vrijdag 24 november een spetterend jubileumconcert gegeven in Domani (Dominicanenplein 15, Venlo). Het feestelijke concert zal om 20.00 uur van start gaan. Naast de brassband en percussiongroep van MV Valuas zullen diverse artiesten meewerken aan het concert: dialectband Kwante Hippe en zangeressen Leta Bell en Jaydie Rutten (tevens slagwerkster bij de percussiongroep).

Op het programma staat veelal zeer herkenbare muziek van bijvoorbeeld Coldplay, Queen en de film Star Trek. Vier drumstellen beloven een spektakel bij de percussiongroep. Entreekaarten, inclusief consumptiebon en gadget, kosten €10,- (kinderen t/m 16 jaar halve prijs). Vanaf zaterdag 28 oktober zijn deze te verkrijgen via www.mvvaluas.nl/kaarten of bij de voorverkooppunten: Primera Sinselveld en Xie Eyewear.

Tot zover was 2017 al een erg succesvol jaar voor de muziekvereniging. In juni behaalde een drietal jeugdige slagwerkers van de percussiongroep maar liefst twee titels op de Nederlandse Kampioenschappen voor solisten en ensembles. Een maand later werd de brassband door het radioprogramma ‘De Klassieken’ van NPO Radio 4 genomineerd voor de titel ‘Leukste HaFaBra-orkest van Nederland’. Uiteindelijk ging de titel naar een brassband uit Zwolle, maar de brassband van MV Valuas mag zich nu wel de op één na leukste brassband van Nederland en het leukste HaFaBra-orkest van Limburg noemen!

Percussiongroep MV Valuas

De percussiongroep (onder leiding van Sjaak Vercoulen) maakt muziek met een veelzijdigheid aan slagwerkinstrumenten, waarbij ook melodisch slagwerk of artikelen die je niet zo snel zou aanwijzen als slagwerkinstrument aan bod komen, denk aan basketballen, bezems of reiskoffers. Daarnaast zijn showelementen als lichteffecten niet meer weg te denken, wat het voor het publiek zeer aantrekkelijk maakt om naar te kijken.

Brassband MV Valuas

De brassband (onder leiding van Henk Mertens) speelt een veelzijdig repertoire, passend bij de optredens: pop, rock, film, klassiek, musical en meer. Een brassband is een orkestvorm binnen de HaFaBra-sector die enkel uit koperblazers bestaat. Binnen de provincie Limburg vrij uniek (er zijn slechts zes brassbands tegenover zo’n 150 harmonieen en 125 fanfares), maar in Friesland en het Verenigd Koninkrijk een groot fenomeen. Daarnaast bestaat een brassband uit een beperkt aantal muzikanten, wat maakt dat alle partijen door slechts een of twee personen worden gespeeld en iedere muzikant dus eigenlijk solist is.

Kwante Hippe

Kwante Hippe is een dialectband uit Venlo. Ze zijn onder meer bekend van het nummer De Waereld is Moeej dat dit jaar op nummer 3 stond in de Venlose 100. Ook staan ze op 27 oktober in de voorrondes van Nu of Nooit en strijden ze om een plek op Pinkpop. In 2015 ging Kwante Hippe er met de Jo Erens Pries vandoor. Deze prijs gaat steevast naar een artiest of band die het voorbije jaar vernieuwend met dialectmuziek bezig is geweest en moet worden gezien als een aanmoediging om ook de komende jaren inspiratie uit het dialect te halen.

Leta Bell

Leta Bell is in Venlo bekend van onder meer De tent van Bell (met artiesten als Huub Stapel en Suzan Seegers), de Passiespelen en als zangeres van diverse Nederlandstalige en Venlose nummers. In 2015 kwam ze met haar eerste grote soloproject, Vier het leven lief, waarvan ze de composities en teksten zelf maakte en schreef.

Jaydie Rutten

Jaydie Rutten – pas 14 jaar – is binnen MV Valuas bekend als slagwerkster bij de percussiongroep. Naast talent voor slagwerk, heeft Jaydie ook talent voor zingen. Tijdens vele optredens van MV Valuas heeft zij ondertussen de toehoorders al kippenvel mogen bezorgen. Momenteel volgt zij de TOPklas Muziek op het Valuascollege en zingt ze in de groep Jewels.

Geplaatst op woensdag 25 oktober 2017 door PR-commissie

Op één na leukste brassband van Nederland!

Op vrijdag 7 juli werd onze brassband door het radioprogramma De Klassieken (NPO Radio 4) genomineerd voor de titel ‘leukste HaFaBra-orkest van Nederland’. Naast MV Valuas waren ook een tweetal harmonieen uit Leeuwarden en Delft, een fanfare uit Stellendam en een brassband uit Zwolle genomineerd. Na een stemperiode van een week kwam tijdens de finaledag op vrijdag 14 juli Brassband David uit Zwolle als winnaar uit de bus. Dat betekent dat wij ons de op een na leukste brassband van Nederland (en het leukste HaFaBra-orkest van Limburg) mogen noemen!

De Klassieken plaatste 30 juni een oproep voor hun zoektocht naar het leukste HaFaBra-orkest. Deze oproep ging viral op de social media. Door middel van een geslaagd animatiefilmpje dat illustreert wat ons zo leuk maakt, kwam de brassband uiteindelijk als een van de genomineerden uit de bus. Een hele eer om bij de vijf leukste orkesten van Nederland te behoren. Tijdens de finaledag mocht elk orkest nog een korte pitch van 30 seconden houden om de laatste stemmen binnen te halen. Deze pitch werd door onze dirigent Henk uitgevoerd.

Wij danken alle stemmers voor hun steun!

Geplaatst op zaterdag 15 juli 2017 door PR-commissie

Genomineerd voor Leukste HaFaBra-orkest van Nederland!

Door het radio-programma De Klassieken op NPO Radio 4 zijn we genomineerd voor het leukste HaFaBra-orkest van Nederland!! Dat vinden wij supertof! Stem je ook op ons??

Op vrijdag 14 juli mogen we naar Hilversum voor de radio-uitzending met de bekendmaking van de winnaar. Deze uitzending is van 9.00 uur tot 12.00 uur te volgen op NPO Radio 4. We mogen daar in 30 seconden pitchen waarom wij de leukste brassband van Nederland zijn. Wij hopen natuurlijk dat we gaan winnen! Daar hebben we jullie hulp voor nodig. Dus stemmen, stemmen, stemmen! En vooral ook blijven stemmen!

Bekijk hier onze motivatie waarom wij onszelf de leukste brassband van Nederland vinden en lees hier meer over de wedstrijd.

Geplaatst op vrijdag 07 juli 2017 door PR-commissie

Stadhuisconcert

Op zondag 2 juli vindt ons jaarlijkse stadhuisconcert plaats! Zowel de percussiongroep als de brassband en jeugdbrassband zullen van zich laten horen. Het programma zal veelal bestaan uit bekende klassiekers van Queen, Guns N' Roses, Europe en Eric Clapton, maar ook muziek uit de musicals Sister Act en The Wiz komt voorbij. Heerlijke muziek dus waarmee je een middagje terrassen op het plein voor het stadhuis wel vol kunt houden!

Geplaatst op maandag 19 juni 2017 door PR-commissie

Topprestaties op NK

Op zaterdag 17 juni togen Ruben, Kay en Quinn naar Heel om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor solisten en ensembles. Dat is zeker niet onverdienstelijk gebleken, want zowel Kay als het trio werden Nederlands Kampioen!! Ook Quinn en Ruben behaalden als solisten mooie scores (helaas niet genoeg voor een podiumplek). Gefeliciteerd jongens, wij zijn trots op jullie!

Even alle uitslagen op een rijtje:

- Kay (jeugddivisie multipercussion) behaalde 88 punten --> Nederlands Kampioen!
- Quinn (5e divisie kleine trom) behaalde 86 punten --> 6e plaats
- Ruben (3e divisie kleine trom) behaalde 87 punten --> 8e plaats
- Trio Kay, Quinn en Ruben (5e divisie kleine trom ensemble) behaalde 82 punten --> Nederlands Kampioen!

Geplaatst op zondag 18 juni 2017 door PR-commissie

Lancering nieuwe website

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op maandag 8 mei hebben we onze nieuwe website letterlijk de lucht in laten gaan! Alle leden mochten een eigen ballon oplaten. Tijdens de seizoensafsluiting op 9 juli zal bekend worden gemaakt wie zijn ballon het verst is gekomen en wie dus de ballonnenwedstrijd heeft gewonnen.

De nieuwe website is ontwikkeld door Tim Maters, zoon van onze trombonist Ron. Tim houdt zich bij zijn opleiding veel bezig met het ontwikkelen van websites. Voor de invulling van de website heeft Tim hulp gehad van het bestuur en de PR-commissie van MV Valuas.

Wij hopen dat jullie en wij nog lang plezier gaan hebben van deze mooie, nieuwe website!

Geplaatst op maandag 08 mei 2017 door PR-commissie

Limburgs Kampioen!

Op zondag 19 maart was het tijd voor de Limburgse Kampioenschappen voor solisten van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Drie van onze jeugdige percussionisten togen naar Siebengewald om zowel solistisch als gezamenlijk een gooi te doen naar de titel Limburgs Kampioen.

Het trio Ruben, Kay en Quinn deed het zo goed dat zij zich met 85 punten op kleine trom in de 5e divisie Limburgs Kampioen mogen noemen!

Kay heeft daarnaast 84 punten gehaald als multipercussion solist in de jeugddivisie, Quinn 82 punten op kleine trom in de 5e divisie en Ruben 87 punten op kleine trom in de 3e divisie. Ook hele mooie resultaten en daarmee mogen ze zich allemaal op gaan maken voor de Nederlandse Kampioenschappen op 17 juni.

Proficiat jongens!!

Geplaatst op zondag 19 maart 2017 door PR-commissie

Twee bekers mee naar MV Valuas

Op zondag 29 januari vonden het LBT-solistenconcours plaats voor slagwerkers in de het district Weert-Venlo-Venray. Onze deelnemende slagwerkers hebben hier allemaal een ticket voor de Limburgse Kampioenschappen en promotie naar een hogere divisie weten binnen te slepen!

Kay, Quinn en Ruben vormden samen een trio op kleine trom. Zij behaalden 85 punten in de 5e divisie en behaalden daarmee de hoogste score en wonnen dus een beker!

Ook Kay mocht een beker meenemen naar huis. Hij behaalde als multipercussion solist 87 punten (ook de hoogste score) in de jeugddivisie.

Ruben scoorde als solist op kleine trom in de 3e divisie een mooie 86 punten en ook Quinn als solist op kleine trom in de 5e divisie behaalde 86 punten.

Gefeliciteerd met deze prestaties jongens en op naar de Limburgse Kampioenschappen op zondag 19 maart!!!
Geplaatst op zondag 29 januari 2017 door PR-commissie