Login

Vul in het onderstaande formulier uw email en wachtwoord in om in te loggen. Bent u nog geen lid van MV Valuas, meld u dan eerst aan!

Nieuws

Prinses Jaydie I

Op zaterdag 27 januari werd Jaydie Rutten bij de Jeug van De Kwas uitgeroepen tot Prinses Jaydie I! Jaydie is slagwerkster bij de percussiongroep en is ook regelmatig tijdens onze concerten te bewonderen als zangeres. Samen met haar adjudanten Anouk en Eva zal ze een onvergetelijke vastelaovend gaan beleven. Wij wensen Jaydie en haar adjudanten dan ook een hele fijne tijd toe!

Geplaatst op dinsdag 30 januari 2018 door PR-commissie

Mini-Nar Owen I

Op zondag 7 januari is Owen Gommans uitgeroepen tot Mini-Nar Owen I bij Gvvg De 3-kes! Owen is leerling bij onze percussiongroep. Wij wensen hem veel plezier tijdens de Vastelaovesperiode!

Geplaatst op dinsdag 30 januari 2018 door PR-commissie

Open repetities Week 3

In het kader van het Venlose cultuurproject Week 3 houden wij een tweetal open repetities. In week 3 uiteraard. Op maandag 15 januari kun je om 20.00 uur terecht bij de percussiongroep. Ben je op zoek naar uitdagend slagwerk, dan ben je bij ons op het goede adres! Vele leden hebben hoge ogen gegooid op de Nederlandse Kampioenschappen voor slagwerksolisten. Ook als groep weten ze het publiek steeds weer te verrassen. Ben je meer van de blaasmuziek? Speel je een koperblaasinstrument of zou je dat graag willen leren, kom dan op vrijdag 19 januari eens kijken bij onze brassband. Niet voor niets de op een na leukste brassband van Nederland volgens NPO Radio 4! De brassband biedt een gevarieerd repertoire passend bij de geplande optredens. Ook de derde helft na de repetitie draagt absoluut bij aan de gezellige sfeer. Wij hopen je snel te mogen begroeten bij een van onze repetities!

Geplaatst op donderdag 04 januari 2018 door PR-commissie

Jubileumconcert!

In november is het 20 jaar geleden dat Muziekvereniging Valuas werd opgericht. Daarmee is de vereniging een van de jongste muziekverenigingen in de verre omtrek. Om het 20-jarig jubileum te vieren wordt op vrijdag 24 november een spetterend jubileumconcert gegeven in Domani (Dominicanenplein 15, Venlo). Het feestelijke concert zal om 20.00 uur van start gaan. Naast de brassband en percussiongroep van MV Valuas zullen diverse artiesten meewerken aan het concert: dialectband Kwante Hippe en zangeressen Leta Bell en Jaydie Rutten (tevens slagwerkster bij de percussiongroep).

Op het programma staat veelal zeer herkenbare muziek van bijvoorbeeld Coldplay, Queen en de film Star Trek. Vier drumstellen beloven een spektakel bij de percussiongroep. Entreekaarten, inclusief consumptiebon en gadget, kosten €10,- (kinderen t/m 16 jaar halve prijs). Vanaf zaterdag 28 oktober zijn deze te verkrijgen via www.mvvaluas.nl/kaarten of bij de voorverkooppunten: Primera Sinselveld en Xie Eyewear.

Tot zover was 2017 al een erg succesvol jaar voor de muziekvereniging. In juni behaalde een drietal jeugdige slagwerkers van de percussiongroep maar liefst twee titels op de Nederlandse Kampioenschappen voor solisten en ensembles. Een maand later werd de brassband door het radioprogramma ‘De Klassieken’ van NPO Radio 4 genomineerd voor de titel ‘Leukste HaFaBra-orkest van Nederland’. Uiteindelijk ging de titel naar een brassband uit Zwolle, maar de brassband van MV Valuas mag zich nu wel de op één na leukste brassband van Nederland en het leukste HaFaBra-orkest van Limburg noemen!

Percussiongroep MV Valuas

De percussiongroep (onder leiding van Sjaak Vercoulen) maakt muziek met een veelzijdigheid aan slagwerkinstrumenten, waarbij ook melodisch slagwerk of artikelen die je niet zo snel zou aanwijzen als slagwerkinstrument aan bod komen, denk aan basketballen, bezems of reiskoffers. Daarnaast zijn showelementen als lichteffecten niet meer weg te denken, wat het voor het publiek zeer aantrekkelijk maakt om naar te kijken.

Brassband MV Valuas

De brassband (onder leiding van Henk Mertens) speelt een veelzijdig repertoire, passend bij de optredens: pop, rock, film, klassiek, musical en meer. Een brassband is een orkestvorm binnen de HaFaBra-sector die enkel uit koperblazers bestaat. Binnen de provincie Limburg vrij uniek (er zijn slechts zes brassbands tegenover zo’n 150 harmonieen en 125 fanfares), maar in Friesland en het Verenigd Koninkrijk een groot fenomeen. Daarnaast bestaat een brassband uit een beperkt aantal muzikanten, wat maakt dat alle partijen door slechts een of twee personen worden gespeeld en iedere muzikant dus eigenlijk solist is.

Kwante Hippe

Kwante Hippe is een dialectband uit Venlo. Ze zijn onder meer bekend van het nummer De Waereld is Moeej dat dit jaar op nummer 3 stond in de Venlose 100. Ook staan ze op 27 oktober in de voorrondes van Nu of Nooit en strijden ze om een plek op Pinkpop. In 2015 ging Kwante Hippe er met de Jo Erens Pries vandoor. Deze prijs gaat steevast naar een artiest of band die het voorbije jaar vernieuwend met dialectmuziek bezig is geweest en moet worden gezien als een aanmoediging om ook de komende jaren inspiratie uit het dialect te halen.

Leta Bell

Leta Bell is in Venlo bekend van onder meer De tent van Bell (met artiesten als Huub Stapel en Suzan Seegers), de Passiespelen en als zangeres van diverse Nederlandstalige en Venlose nummers. In 2015 kwam ze met haar eerste grote soloproject, Vier het leven lief, waarvan ze de composities en teksten zelf maakte en schreef.

Jaydie Rutten

Jaydie Rutten – pas 14 jaar – is binnen MV Valuas bekend als slagwerkster bij de percussiongroep. Naast talent voor slagwerk, heeft Jaydie ook talent voor zingen. Tijdens vele optredens van MV Valuas heeft zij ondertussen de toehoorders al kippenvel mogen bezorgen. Momenteel volgt zij de TOPklas Muziek op het Valuascollege en zingt ze in de groep Jewels.

Geplaatst op woensdag 25 oktober 2017 door PR-commissie

Op één na leukste brassband van Nederland!

Op vrijdag 7 juli werd onze brassband door het radioprogramma De Klassieken (NPO Radio 4) genomineerd voor de titel ‘leukste HaFaBra-orkest van Nederland’. Naast MV Valuas waren ook een tweetal harmonieen uit Leeuwarden en Delft, een fanfare uit Stellendam en een brassband uit Zwolle genomineerd. Na een stemperiode van een week kwam tijdens de finaledag op vrijdag 14 juli Brassband David uit Zwolle als winnaar uit de bus. Dat betekent dat wij ons de op een na leukste brassband van Nederland (en het leukste HaFaBra-orkest van Limburg) mogen noemen!

De Klassieken plaatste 30 juni een oproep voor hun zoektocht naar het leukste HaFaBra-orkest. Deze oproep ging viral op de social media. Door middel van een geslaagd animatiefilmpje dat illustreert wat ons zo leuk maakt, kwam de brassband uiteindelijk als een van de genomineerden uit de bus. Een hele eer om bij de vijf leukste orkesten van Nederland te behoren. Tijdens de finaledag mocht elk orkest nog een korte pitch van 30 seconden houden om de laatste stemmen binnen te halen. Deze pitch werd door onze dirigent Henk uitgevoerd.

Wij danken alle stemmers voor hun steun!

Geplaatst op zaterdag 15 juli 2017 door PR-commissie

Genomineerd voor Leukste HaFaBra-orkest van Nederland!

Door het radio-programma De Klassieken op NPO Radio 4 zijn we genomineerd voor het leukste HaFaBra-orkest van Nederland!! Dat vinden wij supertof! Stem je ook op ons??

Op vrijdag 14 juli mogen we naar Hilversum voor de radio-uitzending met de bekendmaking van de winnaar. Deze uitzending is van 9.00 uur tot 12.00 uur te volgen op NPO Radio 4. We mogen daar in 30 seconden pitchen waarom wij de leukste brassband van Nederland zijn. Wij hopen natuurlijk dat we gaan winnen! Daar hebben we jullie hulp voor nodig. Dus stemmen, stemmen, stemmen! En vooral ook blijven stemmen!

Bekijk hier onze motivatie waarom wij onszelf de leukste brassband van Nederland vinden en lees hier meer over de wedstrijd.

Geplaatst op vrijdag 07 juli 2017 door PR-commissie

Stadhuisconcert

Op zondag 2 juli vindt ons jaarlijkse stadhuisconcert plaats! Zowel de percussiongroep als de brassband en jeugdbrassband zullen van zich laten horen. Het programma zal veelal bestaan uit bekende klassiekers van Queen, Guns N' Roses, Europe en Eric Clapton, maar ook muziek uit de musicals Sister Act en The Wiz komt voorbij. Heerlijke muziek dus waarmee je een middagje terrassen op het plein voor het stadhuis wel vol kunt houden!

Geplaatst op maandag 19 juni 2017 door PR-commissie

Topprestaties op NK

Op zaterdag 17 juni togen Ruben, Kay en Quinn naar Heel om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor solisten en ensembles. Dat is zeker niet onverdienstelijk gebleken, want zowel Kay als het trio werden Nederlands Kampioen!! Ook Quinn en Ruben behaalden als solisten mooie scores (helaas niet genoeg voor een podiumplek). Gefeliciteerd jongens, wij zijn trots op jullie!

Even alle uitslagen op een rijtje:

- Kay (jeugddivisie multipercussion) behaalde 88 punten --> Nederlands Kampioen!
- Quinn (5e divisie kleine trom) behaalde 86 punten --> 6e plaats
- Ruben (3e divisie kleine trom) behaalde 87 punten --> 8e plaats
- Trio Kay, Quinn en Ruben (5e divisie kleine trom ensemble) behaalde 82 punten --> Nederlands Kampioen!

Geplaatst op zondag 18 juni 2017 door PR-commissie

Lancering nieuwe website

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op maandag 8 mei hebben we onze nieuwe website letterlijk de lucht in laten gaan! Alle leden mochten een eigen ballon oplaten. Tijdens de seizoensafsluiting op 9 juli zal bekend worden gemaakt wie zijn ballon het verst is gekomen en wie dus de ballonnenwedstrijd heeft gewonnen.

De nieuwe website is ontwikkeld door Tim Maters, zoon van onze trombonist Ron. Tim houdt zich bij zijn opleiding veel bezig met het ontwikkelen van websites. Voor de invulling van de website heeft Tim hulp gehad van het bestuur en de PR-commissie van MV Valuas.

Wij hopen dat jullie en wij nog lang plezier gaan hebben van deze mooie, nieuwe website!

Geplaatst op maandag 08 mei 2017 door PR-commissie

Limburgs Kampioen!

Op zondag 19 maart was het tijd voor de Limburgse Kampioenschappen voor solisten van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Drie van onze jeugdige percussionisten togen naar Siebengewald om zowel solistisch als gezamenlijk een gooi te doen naar de titel Limburgs Kampioen.

Het trio Ruben, Kay en Quinn deed het zo goed dat zij zich met 85 punten op kleine trom in de 5e divisie Limburgs Kampioen mogen noemen!

Kay heeft daarnaast 84 punten gehaald als multipercussion solist in de jeugddivisie, Quinn 82 punten op kleine trom in de 5e divisie en Ruben 87 punten op kleine trom in de 3e divisie. Ook hele mooie resultaten en daarmee mogen ze zich allemaal op gaan maken voor de Nederlandse Kampioenschappen op 17 juni.

Proficiat jongens!!

Geplaatst op zondag 19 maart 2017 door PR-commissie

Prins Eric I

Op zaterdag 4 februari werd Eric Rutten uitgeroepen tot Prins Eric I bij Vastelaovend Gezelschap de Vogelhut!! Eric is actief binnen het bestuur van onze vereniging als sectieleider van de percussiongroep.

Samen met zijn adjudanten Nard en Jeanno gaat hij een onvergetelijke tijd tegemoet. Wij wensen hen een mooie Vastelaovend toe!

Geplaatst op zaterdag 04 februari 2017 door PR-commissie

Twee bekers mee naar MV Valuas

Op zondag 29 januari vonden het LBT-solistenconcours plaats voor slagwerkers in de het district Weert-Venlo-Venray. Onze deelnemende slagwerkers hebben hier allemaal een ticket voor de Limburgse Kampioenschappen en promotie naar een hogere divisie weten binnen te slepen!

Kay, Quinn en Ruben vormden samen een trio op kleine trom. Zij behaalden 85 punten in de 5e divisie en behaalden daarmee de hoogste score en wonnen dus een beker!

Ook Kay mocht een beker meenemen naar huis. Hij behaalde als multipercussion solist 87 punten (ook de hoogste score) in de jeugddivisie.

Ruben scoorde als solist op kleine trom in de 3e divisie een mooie 86 punten en ook Quinn als solist op kleine trom in de 5e divisie behaalde 86 punten.

Gefeliciteerd met deze prestaties jongens en op naar de Limburgse Kampioenschappen op zondag 19 maart!!!
Geplaatst op zondag 29 januari 2017 door PR-commissie

Geslaagden brassband

Op woensdag 30 november gingen Yinte (cornet) en Debby (alt-hoorn) op voor het praktijkexamen voor muziekdiploma B. Het theorie-examen hadden ze al heel lang op zak. Allebei zijn ze nu ook geslaagd voor de praktijk!!! Daarmee is na diploma A nu ook diploma B 'in the pocket'. Proficiat dames!!

Geplaatst op woensdag 30 november 2016 door PR-commissie

Winterconcert MV Valuas & de Meulezengers

The Polar Express doet Venlo aan. Op zondag 11 december houden Muziekvereniging Valuas en Mannenkoor de Meulezengers een winterconcert in Domani. Stap je in de magische trein, dan kun je je mee laten voeren naar alle hoogtepunten in een muzikaal Winter Wonderland. Voor iedereen die de film The Polar Express kent, zal het geen verrassing zijn dat het een knusse en sfeervolle middag gaat worden, waarin de tijd even stil komt te staan en je alleen maar hoeft te genieten. Het concert begint om 15.00 uur en de entreeprijs bedraagt €10,-.

Het programma dat ten gehore wordt gebracht, start uiteraard in The Polar Express. Deze trein neemt je vervolgens mee naar diverse winterse werelden: winterse films, lyrische pop-, dialect- en klassieke melodieën, kerstachtige verrassingen en keltisch drama. Zoals in de bekende Disneyfilm Frozen wordt gezongen: “there’ll be music, there’ll be light”. Waar muziek is, daar is licht. Niet vreemd dus dat mensen in de donkere winterperiode graag naar muziek luisteren! Het gehele programma wordt uitgevoerd door de jeugdbrassband en brassband van MV Valuas, respectievelijk o.l.v. Pam van den Hombergh en Henk Mertens, en Mannenkoor de Meulezengers, o.l.v. Marianne Maessen-Scherjon.

Al in 2012 bleek de combinatie van brassband en mannenkoor een sleutel tot het creëren van prachtige muziek. Dat dit een vervolg moest hebben stond voor MV Valuas en de Meulezengers dan ook vast, met aanstaand winterconcert tot gevolg. Eén van de gezamenlijke werken wordt Cantilena van de Welshe componist Karl Jenkins. Met de achtergrond van zowel brassbands als mannenkoren in Wales in het achterhoofd (mannenkoren zijn in Wales erg populair en de Welshe Cory Band is regerend Europees Kampioen) kan dit niet anders dan een mooie gezamenlijke uitvoering worden.

Entreekaarten voor het winterconcert zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Feestzaal Ut Tref in Venlo-Zuid en John’s Hairshop in Blerick en Venlo. Ook zijn ze te bestellen bij de leden van beide verenigingen en via secretaris@demeulezengers.nl of pr@mvvaluas.nl. Garderobe en een consumptie in de pauze zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

Geplaatst op donderdag 10 november 2016 door PR-commissie